Films om thuis te kijken Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Hier kijken wij naar uit

Met deze films wordt 2022 een topjaar

Ondanks dat onze deuren gesloten zijn, kijken we hoopvol naar het nieuwe jaar. Graag lichten we een aantal mooie, inspirerende en troostende films uit waar wij ontzettend naar uitkijken.

  • Waar onze hoofd programmeur enorm van opknapt: Madres Paralelas, de nieuwste film van Pedro Almodovar. Deze prachtige film (een van zijn beste!), met een fantastische Penelope Cruz, dingt tevens mee naar een Oscar. In 2022 kun je 'm gaan zien bij Rialto!
  • Voor de fans van de Coen Brothers (wie is dat niet) vertonen we in 2022 The Tragedy of Macbeth van Joel Coen, met steracteurs Frances McDormand en Denzel Washington. De vijf sterren recensies vliegen je om de oren.
  • Sun Children is een kleine, warme Iraanse film die zich verplaatst in de leefwereld van kinderen. Deze prachtige film draaide in de competitie in Venetië en op Filmfestival by the sea riep de jeugdjury de film uit tot beste film. Ook eentje om op je bucketlist te zetten dus.
  • Feelgood alom: Amélie - 20th Anniversary. In 2022 gaan we de 20e verjaardag van deze kleurrijke, fijne, warme charmante film over de liefde vieren.
  • En voor wie houdt van kostuumdrama, katten en Benedict Cumberbatch, schrijf The Electrical Life of Louis Wain op je must-see-lijst!
Terugkerende films op het witte doek

Verder hopen we in het nieuwe jaar een aantal films opnieuw te vertonen die in het najaar ook bij Rialto op het witte doek te zien waren, maar die zeker gezien moeten worden als je ze nog niet gezien hebt. Welke films er precies gaan draaien als Rialto weer open mag, laten we tegen die tijd weten.

Hopelijk tot in 2022!