Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Leila's Brothers

Van de maker van Just 6.5. Geldzorgen bepalen het leven van Leila en haar broers. Ze wil een winkeltje beginnen, maar haar vader heeft andere plannen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Leila's Brothers

Als enige vrouw in een gezin met vier broers heeft Leila het bepaald niet makkelijk. Dat het door de vele sancties slecht gesteld is met de Iraanse economie merken ze ook in dit huishouden waar geldzorgen het leven van alledag bepalen. Drie van de vier broers zijn al jaren werkloos en als ook de vierde zijn baant verliest, is het voor Leila zonneklaar dat er iets moet gebeuren. Ze laat haar oog vallen op een lege winkelruimte in Teheran, waar ze samen met haar broer een zaak wil beginnen. Daarvoor heeft ze wel geld nodig. Hun 80-jarige vader Heshmat heeft echter heel andere plannen, en die kosten ook geld.

Regisseur Saeed Roustayi, hier vooral bekend van Just 6.5, vertelt in dit familiedrama een verhaal over de kloof tussen traditie en moderniteit. Hij doet dat aan de hand van een vrouw zien die zich allesbehalve neergelegd heeft bij vastgeroeste opvattingen over hoe het hoort. Actrice Taraneh Alidoosti geeft met verve gestalte aan Leila.

de Volkskrant

... langzaam escalerende familieruzies leveren grootste cinema op, in chaotische maar tegelijk puntgave scènes

NRC

... biedt ragfijne psychologische ontleding van een gezin