Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Fando y Lis

Verfilming van Arrabals gelijknamige surrealistische toneelstuk over Fando en zijn vriendin Lis die op zoek zijn naar de mythische stad Tar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Fando y Lis

In 1953 verhuisde Jodorowsky van Chili naar Parijs, waar hij schrijver/regisseur/kunstenaar Fernando Arrabal leerde kennen. In 1962, hetzelfde jaar dat zij ter ere van de Griekse god Pan de Panische Beweging oprichtten, schreef Arrabal het toneelstuk Fando y Lis, een avantgardistisch, surrealistisch stuk dat op talloze wijzen geïnterpreteerd kan worden. Zes jaar later maakte Jodorowsky zijn speelfilmdebuut met de verfilming van dit stuk. De film beleefde zijn wereldpremière bij het Acapulco Film Festival in Mexico, maar veroorzaakte zo’n rel dat deze daar onmiddellijk in de ban werd gedaan.

Fando en zijn verlamde vriendin Lis dwalen door een troosteloos, post-apocalyptisch landschap. Ze zijn op zoek naar de mythische stad Tar, een plek waar de ware aard van de Eeuwigheid zich openbaart, en een plek waar verlichting bereikt kan worden. Het wordt een reis vol uiterst vreemde ontmoetingen en diep verontrustende gebeurtenissen.