Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

First Blood - 40th Anniversary

Vietnamveteraan John Rambo bijt flink van zich af als hij in het stadje Hope met een stel sadistische politiemensen te maken krijgt. Met Sylvester Stallone.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

First Blood - 40th Anniversary

De haveloos geklede Vietnamveteraan John Rambo is op doortocht en arriveert in het stadje Hope in de staat Washington. Daar vertelt sheriff Will Teasle hem op te hoepelen; hij wil geen landlopers in zijn stad. Rambo negeert de sheriff en wordt vervolgens opgepakt. Op het politiebureau wordt hij door de sadistische hulpsheriffs bespot en mishandeld, maar Rambo weet te ontsnappen, waarna de achtervolging wordt ingezet. De politiemannen zijn echter geen partij voor de zeer goed getrainde Rambo. De hulp van het leger wordt ingeroepen, maar ook zij hebben hun handen vol aan deze goed geoliede maar gefrustreerde vechtmachine. Dan verschijnt Rambo’s voormalige commandant, kolonel Sam Trautman, ten tonele.

Het is 40 jaar geleden dat deze spetterende actiefilm in Nederland werd uitgebracht. Veel recensenten destijds vonden het maar een enge en nationalistische film, maar met het verstrijken van de jaren is de waardering toegenomen; First Blood is een heel goed gemaakte actiefilm. Met Sylvester Stallone, Brian Dennehy en Richard Crenna.