Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Through a Glass Darkly

Familiedrama over de vakantie van Karin, haar man Martin, haar broertje Minus en haar vader David – vier mensen met elk hun eigen problemen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Through a Glass Darkly

In drie akten verteld familiedrama waarin Bergman grote kwesties aansnijdt: de verhouding van God en kunst tot seksualiteit, liefde en psychose. Als locatie gebruikte hij op aanraden van zijn vaste cameraman Sven Nykvist het eilandje Fårö, waar hij later niet alleen nog meerdere films zou maken, hij zou er ook gaan wonen.

Op een afgelegen eilandje in de Oostzee brengen Karin, haar man Martin, haar jongere broer Minus en haar vader David een vakantie door. Karin is nog niet zo lang ervoor ontslagen uit een psychiatrische inrichting waar zij voor schizofrenie behandeld werd. Martin, een gerespecteerd arts, vertelt aan David dat hij denkt dat Karin niet meer beter zal worden. ‘s Avonds laat, nadat zij een seksuele toenadering van Martin heeft afgewezen, struint ze door de kamer van haar vader, een schrijver met een writer’s block. In zijn dagboeken leest ze dat hij haar ziekteverloop wil gebruiken voor een roman. Dat valt niet goed. Ook Minus kampt met problemen. Bekroond met een Oscar.