Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Smiles of a Summer Night

Komedie vol amoureuze verwikkelingen, waarin jaloezie de verhoudingen dreigt te verzieken. Een diner met alle betrokkenen moet de lucht klaren.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Smiles of a Summer Night

Deze komedie vol amoureuze verwikkelingen, jaloezie en liefdesverdriet werd al direct na de première in 1955 erkend als een van Bergmans beste films. En die waardering is tot op heden niet verdwenen; in 2005 werd deze door Time Magazine opgenomen in de top 100 beste films.

Zweden, rond 1900: Fredrik Egerman, een advocaat van middelbare leeftijd, is getrouwd met de 19-jarige Anne. Het huwelijk is echter nog niet geconsummeerd, vanwege Annes onwil. Hij wil over zijn huwelijksproblemen praten en daarom zoekt hij contact met de mooie toneelactrice Desiree Armfeldt, met wie hij ooit een verhouding had. Zij biedt een luisterend oor, maar als haar jaloerse minnaar graaf Carl-Magnus Malcolm komt opdagen, wordt Fredrik het huis uit gezet. Carl-Magnus verbreekt zijn relatie met Desiree en biecht die op aan zijn vrouw Charlotte, die weer bevriend is met Anne. Om aan deze ellende een einde te maken, besluit Desiree alle betrokkenen uit te nodigen voor een diner.