Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Wild Strawberries

De norse professor Isak Borg onderneemt met zijn schoondochter een lange autoreis. Lifters die ze onderweg oppikken, brengen jeugdherinneringen terug.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Wild Strawberries

In dit poëtische meesterwerk vertelt Bergman een verhaal van herinneringen, gemiste kansen en de wil in het reine te komen met het heden. Bergman, die het verhaal schreef toen hij in het ziekenhuis lag, gaf de hoofdrol aan Victor Sjöstrom, de beroemde Zweedse regisseur/acteur voor wie dit daadwerkelijk zijn laatste rol was.

De humeurige en afstandelijke professor Isak Borg (Sjöstrom), een 76-jaar oude weduwnaar, reist samen met zijn zwangere schoondochter Marianne van Stockholm naar Lund om daar de universitaire graad van Doctor Jubilaris te ontvangen. Marianne is niet bepaald dol op haar schoonvader en ook overweegt ze te scheiden van haar kille man Ewald, Borgs enige zoon. Tijdens de lange autorit pikken ze verschillende lifters op: eerst een drietal, Sara en twee, haar aanbiddende jonge mannen, en later ook nog een verbitterd echtpaar van middelbare leeftijd. Al deze ontmoetingen roepen bij Isak dromen en mijmeringen op aan zijn kindertijd en aan zijn grote liefde Sara, met wie hij ooit wilde aardbeien ging plukken.