Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Sick of Myself

De narcistische Signe is jaloers op alle aandacht die haar vriend Thomas krijgt. Maar met een medisch probleem kan ze ook een boel aandacht krijgen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sick of Myself

De relatie tussen dertigers Thomas en Signe, beiden behept met een nogal narcistische persoonlijkheid, is bepaald niet gezond. Hij is kunstenaar, zij werkt in een café, wat ze gemeen hebben, is dat ze graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Als Thomas met zijn installaties steeds bekender wordt, hij komt zelfs op de cover van een gerenommeerd tijdschrift, bedenkt Signe een plan waarmee ook zij weer in het middelpunt van de belangstelling kan komen: het slikken van pillen die huiduitslag veroorzaken. Het werkt, maar nog niet genoeg en dus besluit ze de dosis flink te verhogen. Al snel is ze alle controle kwijt.

Met zichtbaar genoegen fileert regisseur Kristoffer Borgli in deze zwarte komedie de excessen van de moderne welvaartsmaatschappij, een verwende samenleving waarin iedereen vindt dat hij/zij recht heeft op alles, en waarin het verkrijgen van voldoende likes op de sociale media alles betekent. Hij doet dat met Kristine Kujath Thorp (o.m. Ninjababy) en Eirik Saether in de hoofdrollen.