Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Moulin Rouge - Woe is Watching

Opzwepende musical over liefde en jaloezie, gesitueerd rond 1900 in de beroemde Franse nachtclub. Met Ewan McGregor en Nicole Kidman.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Jeroen Woe en Niels van der Laan presenteren: Moulin Rouge

Moulin Rouge

Een wervelwind, zo zou je deze derde film van Baz Luhrmann het best kunnen omschrijven. Moeiteloos weet hij in deze musical spectaculaire decors, prachtige kostuums en opzwepende muziek te combineren tot een meeslepend verhaal over liefde en jaloezie. Dat het verhaal speelt rond 1900, weerhield Luhrmann er niet van om ook muziek van bijvoorbeeld The Beatles, Nirvana en Madonna te gebruiken. Het resultaat leverde hem talloze filmprijzen op, waaronder twee Oscars. Nicole Kidman en Ewan McGregor vertolken de hoofdrollen.

De Britse schrijver Christian (McGregor) arriveert in 1899 in Parijs om daar het leven van een bohémien te leiden. Hij leert er de schilder Toulouse-Lautrec kennen en die neemt hem mee naar de beroemde nachtclub Moulin Rouge. Daar leert hij de mooie courtisane Satine (Kidman) kennen, de grote ster van de club. Hij raakt tot over zijn oren verliefd op haar en ook zij heeft gevoelens voor hem. Maar ze behoort al toe aan de rijke en onscrupuleuze hertog van Monroth.

Niels van der Laan (Beverwijk, 1981)

Wie Woe zegt, zegt Van der Laan, want Niels van der Laan is vooral bekend geworden als wederhelft van Woe is het cabaretduo Van der Laan & Woe. Hij leerde Jeroen Woe kennen op de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunst Academie. Als cabaretduo wonnen ze vele prijzen, waaronder de Wim Sonneveldprijs en Neerlands Hoop. Momenteel toert Van Der Laan & Woe langs uitverkochte zalen met de voorstelling NG. Naast theater maken Van der Laan en Woe ook televisie voor de zaterdagavond: het satirische programma De Kwis en sinds 2019 Even tot Hier, goed voor de Gouden Televizier-Ring.