Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Burning Days

In een klein Turks stadje belandt de nieuwe officier van justitie Emre in een web van corruptie en vriendjespolitiek. Dit aanpakken blijkt niet eenvoudig…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Burning Days

De jonge advocaat Emre is de nieuwe officier van justitie in het kleine Turkse stadje Balkaya. De burgemeester van het stadje, dat vooral in de zomer geteisterd wordt door eindeloze droogte, zit midden in de verkiezingscampagne en belooft iedereen de watervoorziening enorm te verbeteren. De burgemeester en zijn clan hebben veel macht in de stad, zo merkt Emre al snel, vriendjespolitiek is er aan de orde van de dag. Emre besluit daar een eind aan te maken en hij begint met het berispen van de zoon van de burgemeester. In Murat, redacteur van een oppositiekrant, vindt hij een bondgenoot én vriend. Maar is het politieke gekonkel te stoppen?

De Turkse regisseur Emin Alper, hier bekend van A Tale of Three Sisters, laat in deze spannende en beklemmende thriller niet alleen zien hoe corruptie en nepotisme het dagelijks leven vergiftigen, maar ook welke impact de klimaatverandering heeft. Het leverde hem inmiddels vele filmprijzen op.