Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Return to Seoul - Cineville Speciaaltje

Tijdens een spontane reis naar Zuid-Korea besluit een jonge vrouw haar biologische ouders op te sporen. Wat volgt is een zoektocht naar identiteit en een pad vol onverwachte wendingen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Cineville Speciaaltje: Return to Seoul

Zin in dat beetje extra? Anders wij wel, daarom organiseren we speciaal voor alle filmliefhebbers van Cineville en omstreken een serie specials: Cineville Speciaaltje. Want speciaal is het nieuwe normaal!

Op 21 maart nodigen we jou en je filmmaatje uit in Rialto VU voor een speciale voorpremière van Return to Seoul, over de 25-jarige Freddie, die tijdens een spontane reis naar Zuid-Korea besluit op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat begint als een korte trip, wordt een reis van acht jaar langs stampvolle nachtclubs en stille dorpjes.

Bij dit Speciaaltje serveren we een bijzonder en gratis drankje, maak je via ons Cinematic Cities-quiz kans op mooie prijzen en meer! Als Cineviller mag je natuurlijk weer gratis een +1 meenemen. Hand in hand, op verkenningstocht door de straten van Seoul.

Shikoo Boxman geeft een inleiding en praat de avond aan elkaar.

Shiko is net als de protagonist in de film geadopteerd uit Zuid-Korea en groeide op in het Overijsselse stadje Kampen. Tijdens zijn studie Geschiedenis raakte hij betrokken, eerst als vrijwilliger en daarna als programmeur, bij CinemAsia Film Festival, waar hij na een lang verblijf in zijn geboorteland terugkeerde als algemeen directeur. Naast dit filmfestival was hij actief bij meerdere culturele instellingen zoals Movies that Matter, Amsterdam Fringe Festival en werkte hij mee aan diverse documentaire producties onder andere over interlandelijke adoptie en Korea.