Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Estación catorce

Het 7-jarige Mexicaanse jochie Luis groeit op in een armoedig dorp waar drugsgeweld aan de orde van de dag is. Zijn vader neemt hem mee op een plundertocht.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Estación catorce

Het is lang geleden dat er een trein stopte op station 14 in het Mexicaanse dorp San Luis Potosi. Elke dag rijden er goederentreinen door het dorp, maar verder gebeurt er weinig. De armoede is er dan ook groot en om het nog erger te maken: geregeld rijden er de auto’s van de verschillende drugskartels met daarin criminelen die dood en verderf zaaien. Het is hier waar de 7-jarige Luis opgroeit. Op een dag, als de drugscriminelen zijn verdwenen, ziet vader Manuel zijn kans schoon en gaat op pad om ook nog iets waardevols mee te pikken uit het huis van een vermoord, welgesteld echtpaar. Hij neemt Luis mee. Hoe kijkt een kind aan tegen een wereld die zo getekend wordt door armoede en geweld?

Hoe is het voor een jongetje als hij ontdekt dat zijn vader eigenlijk ook maar een kwetsbaar mens is? Het zijn deze vragen die Diana Cardozo in dit zelfgeschreven drama aan de orde stelt.

NRC

... de camera observeert het leven.