Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Naissance des pieuvres

Debuutfilm van Céline Sciamma. Gevoelens van verlangen bij de 15-jarige vriendinnen Marie, Anne en Floriane bloeien op tijdens een zinderende zomer.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

La naissance des pieuvres

De Franse regisseur Céline Sciamma heeft in de loop der jaren een bijzonder goede reputatie opgebouwd. Met films als Girlhood, Portrait de la jeune fille en feu en Petite mamman een meer dan verdiende reputatie. In al haar films heeft zij zich sterk gemaakt voor de female gaze en dat is ook in deze debuutfilm terug te zien.

Het is loeiheet in Parijs en dus zijn de 15-jarige vriendinnen Marie, Anne en Floriane met grote regelmaat in het zwembad te vinden. Het is die zomer dat gevoelens van verlangen en liefde bij de drie voor het eerst opbloeien. De knappe Floriane, die zich daar zeer bewustvan is, is bepaald niet geliefd bij de andere meisjes, maar des te meer bij de jongens. De onzekere Anne, ze vindt zichzelf te dik, is verliefd op François, maar die heeft alleen oog voor Floriane. En hij is niet de enige, want ook Marie is heimelijk op haar verliefd. O.a. met Adèle Haenel.