Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Asteroid City - voorpremière

Wes Anderson op zijn best in deze heerlijke mix van drama, sciencefiction en romantische komedie. Een conventie van jeugdige astronomen wordt spectaculair verstoord. Met een all-star cast.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Asteroid City

Het klinkt misschien vreemd, een mix van drama, sciencefiction en romantische komedie. Maar er is wellicht geen regisseur meer geschikt om daar iets moois en interessants van te maken dan Wes Anderson. Met films als The Life Aquatic with Steve Zissou, The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch heeft hij bewezen als geen ander merkwaardige, soms absurde verhaallijnen in elkaar te kunnen vervlechten tot een uniek geheel. Hij doet met prachtige sets, heel bijzonder camerawerk en een all-star cast. Zo heeft hij voor zijn nieuwe film Asteroid City o.a. Tom Hanks, Tilda Swinton, Scarlett Johansson en Edward Norton weten te strikken.

Het jaar is 1955: in het stadje Asteroid City, ergens in de woestijn, wordt een conventie georganiseerd voor jonge Stargazers en Space Cadets. Het is de bedoeling dat scholieren en hun ouders samen komen voor een wetenschappelijke competitie, maar vooral om vriendschapsbanden te versterken. De conventie wordt echter spectaculair verstoord door waarlijk wereldschokkende gebeurtenissen…