Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Un petit frère

Ontroerende familiekroniek die tientallen jaren beslaat over Rose en haar twee zonen Jean en Ernest. Eind jaren 80 verhuizen zij van Ivoorkust naar Parijs.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Un petit frère

Eind jaren 80 verhuist Rose met haar twee jonge zonen Jean en Ernest van Ivoorkust naar een banlieue in Parijs. Familieleden, bij wie ze intrekken, zien Rose het liefst zo snel mogelijk trouwen een gemeenschappelijke kennis. De onafhankelijke Rose kiest echter haar eigen levenspad, al is dat als alleenstaande moeder en immigrant bepaald niet eenvoudig. Rose ontmoet verschillende mannen, maar al die relaties houden niet lang stand. Vooral Jean heeft moeite met al die partners, waardoor er een kloof groeit tussen hem en zijn moeder. Hij staat op het punt verkeerde keuzes te maken. Voor Ernest ziet het leven er anders uit: hij is een heel goede leerling, een veelbelovende carrière ligt in het verschiet. Maar ook hij heeft het niet makkelijk.

Deze ontroerende familiekroniek, de tweede film van Léonor Seraille, omspant tientallen jaren, waarbij de gebeurtenissen allereerst verteld worden door de ogen van Rose, dan van Jean en uiteindelijk van het jongste kind Ernest, de 'petit frère' uit de titel.

NRC

... een schaduwgeschiedenis van twintig jaar migratie in Frankrijk.

de Volkskrant

Een gelaagd en aangrijpend familieportret.