Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Petite maman

In dit magische sprookje leert de achtjarige Nelly een even oud meisje kennen in het bos bij het huis van haar net overleden grootmoeder. Een diepe band ontstaat.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Petite maman

De achtjarige Nelly heeft afscheid genomen van de bewoners van het verzorgingstehuis waar kort daarvoor haar geliefde oma is overleden. Meteen daarop vertrekken haar vader en moeder Marion naar het oude huis van oma om het leeg te ruimen. De volgende ochtend blijkt moeder verdwenen, maar vader verzekert haar dat ze maar even weg zal zijn. Terwijl hij begint aan het leeghalen van het huis, gaat Nelly op pad om het nabijgelegen bos te verkennen. Daar ontmoet ze een meisje van haar leeftijd dat sprekend op haar lijkt: Marion. Vanaf het begin is het duidelijk dat de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Na het betoverende liefdesdrama Portrait de la jeune fille en feu keert de Franse regisseur Céline Sciamma terug met dit wonderschone sprookje over afscheid nemen, de band tussen moeder en dochter, en de onmogelijkheid iemand echte kunnen kennen, hoeveel je ook van iemand houdt. 'Balsem voor de ziel', zo omschreef een recensent dit pareltje.