Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Werner Herzog - Radical Dreamer

Wie de man, de regisseur en zijn omgeving wil leren kennen, zal veel plezier beleven aan Thomas von Steinackers portret van Werner Herzog, "de laatste Duitse Romanticus". 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Werner Herzog - Radical Dreamer

Werner Herzog: een man die zich verwondert als een kind, als een dichter – en die verwondering in de camera weet te vangen. Filmen is voor Herzog een duikvlucht in het onbekende, een proces waarbij je je ervan bewust wordt dat achter de alledaagsheid der dingen een diepere waarheid schuilt die huiveringwekkend mooi, angstaanjagend of ontroerend kan zijn. Geen wonder dat hij wordt omschreven als "de laatste verdediger van de Duitse Romantiek’’.

Filmmaker Thomas von Steinacker probeert Herzog te vangen in het portret Werner Herzog – Radical Dreamer. In chronologische volgorde loopt hij Herzogs filmografie na, van de vroege documentaires en speelfilms als Nosferatu: Phantom der Nacht (1979) tot latere producties als Grizzly Man (2005) en Meeting Gorbachev (2018). Om tot een volledig beeld te komen, interviewt Von Steinacker Neue Deutsche Film-generatiegenoten Volker Schlöndorff en Wim Wenders, aangevuld met gesprekken met Herzogs echtgenote Lena en acteurs als Nicole Kidman.