Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Tanja - Dagboek van een guerrillera

Het fascinerende verhaal van Tanja Nijmeijer: van idealistische student tot lid van de beruchte FARC. Deze documentaire legt de complexiteit van haar keuzes bloot.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tanja - Dagboek van een guerrillera

Eind jaren 90 besluit de 19-jarige Tanja Nijmeijer voor een stage naar Colombia te gaan. Eenmaal daar wordt ze geconfronteerd met de politieke onrust in het land. De schrijnende situaties die ze met eigen ogen aanschouwt, doen haar besluiten om zich na haar studie aan te sluiten bij de FARC: op dat moment het grootste guerrillaleger ter wereld met als doel de Colombiaanse staat omver te werpen. Hoewel haar dat wordt ontraden gaat Tanja voor haar idealen geen gevaar uit de weg en weet ze zich snel op te werken binnen de organisatie, waarbij ze uiteindelijk een sleutelfiguur wordt in het bereiken van een vredesakkoord.

Deze onthutsende documentaire van Marcel Mettelsiefen, meervoudig prijswinnaar en bekend van o.a. de documentaire Watani: My Homeland, laat zien hoe Tanja van idealistische student verandert in een lid van de beruchte FARC en op de internationale opsporingslijst van Interpol terecht komt.

Speciale voorstelling incl. Q&A met Tanja Nijmeijer en Janneke Stuulen

Op donderdag 31 augustus om 19:00 uur vindt er een speciale voorstelling van deze documentaire plaats: in de avond zal een Q&A met Tanja Nijmeijer plaatsvinden. Tanja kan Colombia niet verlaten, daarom zal de Q&A plaatsvinden via een live verbinding op het witte doek. Naast Tanja is ook Janneke Stuulen aanwezig, docent Nederlands in t V.O en schrijfonderzoeker (docent-onderzoeker), en goede vriendin van Tanja. Tijdens haar tijd bij de FARC schreef Tanja vele nooit verstuurde brieven aan Janneke, welke uiteindelijk hebben geleid tot Tanja's ontmaskering.

Trouw

Schetst een genuanceerd beeld.