Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Past Lives - voorpremière

Het leven had er heel anders uit kunnen zien als de dingen anders waren gelopen, ontdekken Nora en Hae Sung, die elkaar meermaals verliezen en opnieuw vinden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Past Lives

Zuid-Korea, 2000: Na Young en Hae Sung, beiden twaalf jaar oud, zijn heel goed bevriend, misschien is er wel een prille verliefdheid. Daaraan komt abrupt een eind als zij met haar ouders emigreert naar Canada. Twaalf jaar later studeert Na Young, die zichzelf nu Nora noemt, dramaturgie in New York. Via het dan nieuwe Facebook komt ze weer in contact met Hae Sung. Ze chatten met elkaar, fantaseren over een ontmoeting, maar besluiten het contact toch te laten verwateren. Weer twaalf jaar verder, Nora is inmiddels getrouwd met Arthur, kondigt Hae Sung aan haar in New York te komen opzoeken.

Waarom loopt het leven zoals het loopt? Wat is de rol van toeval en wat van het lot? Het zijn deze vragen die de Zuid-Koreaanse/Canadese toneelschrijver Celine Song in haar zelfgeschreven debuutfilm onderzoekt. En ze doet dat met liefde, warmte en nuance. "Past Lives is teder, mooi en diepgravend", schreef een Amerikaanse filmrecensent. Met Greta Lee en Teo Yoo.