Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

This is What I Remember

Een man met geheugenverlies keert na 23 jaar in Rusland te hebben doorgebracht terug naar zijn vaderland Kirgizië, waar alles is veranderd. Zal hij zijn herinneringen terugvinden?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

This is What I Remember

Na 23 jaar in Rusland te hebben gewerkt, keert Zarlyk terug naar zijn vaderland Kirgizië. Er is alleen één probleem: hij lijdt aan geheugenverlies. Daarbovenop is er tijdens zijn afwezigheid veel veranderd. De normen en waarden van de dorpelingen zijn niet meer wat ze waren, religie lijkt geradicaliseerd en misdaad en corruptie zijn toegenomen. Zelfs zijn vrouw Umsunai is veranderd: nadat ze de hoop op zijn terugkeer verloren had, hertrouwde ze met een plaatselijke bekendheid. Echter niets van dit alles lijkt Zarlyk te raken. Zal hij zijn herinneringen ooit terugvinden?

This is What I Remember is het laatste deel van de trilogie over het dagelijks leven in Kirgizië van filmmaker en scenarioschrijver Aktan Arym Kubat. De eerste twee delen – The Light Thief (2010) en Centaur (2017) – waren ook bij Rialto te zien. Zijn eerste speelfilm Beshkempir (1998) wordt beschouwd als de eerste onafhankelijke filmproductie van Kirgizië en maakte onderdeel uit van World Cinema Amsterdam in 2011.