Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Anatomy of a Fall

Spannend rechtbankdrama over een vrouw (Sandra Hüller) die ervan verdacht wordt hand te hebben in de dodelijke val van haar man. Winnaar Gouden Palm, Cannes.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Anatomy of a Fall

Een spannend rechtbankdrama lijkt een typisch Amerikaans genre. Dat men die kunst echter ook in Frankrijk beheerst, kon men onlangs nog zien in Alice Diops Saint Omer. Regisseur Justine Triet bewijst het eens te meer met haar nieuwe film, Anatomy of a Fall, die haar onder meer de Gouden Palm bij het filmfestival van Cannes en vijf European Film Awards opleverde. De hoofdrol in deze film wordt vertolkt door de Duitse actrice Sandra Hüller, die inmiddels tot een van de belangrijkste Europese actrices gerekend moet worden.

Samuel Maleski ligt dood voor zijn huis in de Franse Alpen. Hij is van zijn balkon gevallen, maar hoe kon dit? Was het zelfmoord, of werd hij geduwd? De enige getuigen zijn Samuels vrouw Sandra en hun blinde zoon Daniel. De verdenking valt op Sandra en zij belandt dan ook in het verdachtenbankje. De openbare aanklager gaat tot het uiterste om Sandra's schuld te bewijzen, maar haar advocaat Vincent Renzi gaat even ver om haar vrij te pleiten.

Anatomy of a Fall heeft al talloze prijzen gewonnen. Afgelopen zaterdagavond (voor ons zondagochtend) kwam daar de Oscar bij voor Beste Oorspronkelijke Scenario, een scenario meegeschreven door regisseur Justine Triet zelf. Reden genoeg om een nog eens op het witte doek te brengen. In Rialto De Pijp met Nederlandse ondertiteling, in Rialto VU met Engelse.

de Volkskrant

Hoofdrolspeler Hüller heerst over elke afzonderlijke scène

NRC

Alles is ambivalent in dit Franse rechtbankdrama