Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Anselm - 3D

Gerenommeerd regisseur Wim Wenders brengt het leven en werk in beeld van een even gerenommeerde kunstenaar: Anselm Kiefer. In 3D!
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Anselm

Anselm Kiefer (1945) is een van de meest invloedrijke kunstenaars van de afgelopen vijftig jaar. Met zijn schilderijen en beeldhouwwerken, vaak van enorm formaat, onderzoekt Kiefer het menselijk bestaan en het cyclische karakter van de geschiedenis. Zijn inspiratie put hij uit talloze bronnen, zoals literatuur, filosofie, mythologie en religie, wat resulteert in werken die vaak oorlog, verval en destructie tot thema hebben.

Misschien wel even invloedrijk is het werk van de Duitse regisseur Wim Wenders, een man die talloze klassiekers op zijn naam heeft staan. Het is Wenders die het leven en werk van Kiefer in deze opmerkelijke en prachtige documentaire in beeld brengt. Opmerkelijk omdat hij meerdere belangrijke episodes uit leven van Kiefer laat naspelen door zijn eigen neef Anton en Kiefers zoon Daniel; prachtig omdat hij het ervaren van Kiefers kunst met 3D naar een hoger niveau tilt. De camera beweegt traag langs de sculpturen en schilderijen, waarbij dankzij dat 3D de gelaagde structuren volledig tot hun recht komen.

NRC

... een fascinerende 3D-collage die Kiefers imposante werk tastbaar maakt.

VPRO Cinema

... te zien in 3D, dat Wenders (die eerder al een 3D-documentaire maakte over danslegende Pina Bausch) optimaal weet te benutten.