Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Napoleon

Epische film vol spektakel over de opkomst én ondergang van een van de machtigste heersers in Europa: Napoleon. Met Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Napoleon

Op school speelde hij al graag soldaatje, jaren later begon hij zijn militaire carrière als tweede luitenant, waarna hij steeds verder opklom om uiteindelijk keizer van Frankrijk te worden, een man die grote delen van Europa overheerste: Napoleon Bonaparte. Hij was een man die tactisch genie koppelde aan meedogenloosheid, een tiran die tegelijk het juridische stelsel moderniseerde, waarvan we tot op de dag van vandaag de vruchten plukken. Uiteindelijk was er een enorme coalitie van legers voor nodig om hem in 1815 definitief te verslaan bij Waterloo.

Napoleon heeft altijd tot de verbeelding gesproken, ook tot die van de befaamde Britse regisseur Ridley Scott. In Napoleon vertelt hij over de opkomst en ondergang van de Franse keizer, een reis naar de macht die Scott niet alleen met veel actiespektakel verbeeldt, maar ook onlosmakelijk koppelt aan Napoleons even moeizame als hartstochtelijke relatie met Josephine, zijn grote liefde. Met Joaquin Phoenix als Napoleon en Vanessa Kirby als Josephine.

NRC

... een oogstrelend, ouderwets wervelend epos.

VPRO Cinema

Epische biopic van de Brit Ridley Scott.