Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

May December

Ter voorbereiding op een filmrol wil actrice Elizabeth Berry het dagelijks leven van Gracie bestuderen. Zij was ooit betrokken bij een enorm schandaal. Met Natalie Portman en Julianne Moore.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

May December

In de jaren 90 legde de toen 36-jarige Gracie Atherton-Yoo het aan met de 13-jarige Joe. Toen dat uitkwam, was het schandaal geboren. Gracie verdween voor een paar jaar in de gevangenis, terwijl het verhaal ook onderwerp was van een sensatiebeluste, goedkope televisiefilm. Twintig jaar later zijn de twee getrouwd en hebben een gezin gesticht. Op een dag staat Hollywood-actrice Elizabeth Berry voor de deur. Zij gaat Gracie spelen in een serieuze film en wil graag ter voorbereiding Gracie en Joe in het dagelijkse leven bestuderen. Dat mag. Elizabeth is heel nieuwsgierig, maar wat wil Gracie van zichzelf laten zien? En hoe welwillend staat Elizabeth eigenlijk tegenover haar?

In dit opmerkelijke melodrama is de rol van Gracie weggelegd voor Julianne Moore, de muze van regisseur Todd Haynes, want na o.m. Safe en Far From Heaven is dit de vijfde keer dat zij met hem samenwerkt. Haar opponent Elizabeth wordt vertolkt door Natalie Portman.

de Volkskrant

Intelligent en gelaagd.

Trouw

Geweldige actrices in ontregelende rollen.