Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Perfect Blue - Expat Cinema

De succesvolle popzangeres Mima verlaat de muziek om actrice te worden. Eén fan is daar helemaal niet blij mee en begint haar te stalken. Baanbrekende anime.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Perfect Blue

De succesvolle popzangeres Mima van het J-Pop bandje CHAM! besluit een career switch te maken: ze wordt actrice in een televisiesoap, een keuze die haar management van harte ondersteunt. Maar niet al haar fans zijn daar even blij mee, sommigen zijn er nog niet aan toe om haar vaarwel te zeggen. Met name Mamoru Uchida, ook wel bekend als Me-Mania, legt zich er niet bij neer en begint haar op een verontrustende manier te stalken. Haar medewerkers en begeleiders wacht een grimmig lot, maar ook Mima zelf wordt steeds meer geconfronteerd met zijn angstaanjagende aanwezigheid, niet alleen online, maar ook in het echt… Niet goed voor haar mentale gezondheid.

Deze iconische thriller, de baanbrekende debuutfilm van regisseur Satoshi Kon, wordt vaak gezien als een van de belangrijkste animefilms. In essentie is het een verhaal over hoe vaag de grens is tussen fantasie en realiteit, een thema dat ook in later werk van Kon terug te vinden is.