Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Godzilla Minus One

Vlak na WOII: Japan ligt in puin, het absolute nulpunt lijkt bereikt. Maar het kan toch nog erger als Godzilla in de aanval gaat. Wie vecht terug?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Godzilla Minus One

In 1954 moest de Japanse filmproducent Tomoyuki Tanaka snel met een goed idee komen voor een succesvolle film. Tijdens een vlucht van Jakarta naar Tokio bedacht hij Gojira, een enorm dinosaurusachtig, vrijwel onkwetsbaar monster dat door radioactiviteit tot leven is gekomen. Nog datzelfde jaar verscheen de eerste film: Gojira, in het Westen omgedoopt tot Godzilla. Het werd een enorme hit, het begin van een zeer succesvolle franchise met films, stripboeken en computergames. Regisseur Takashi Yamazaki heeft een nieuw hoofdstuk aan het Godzilla-verhaal toegevoegd, dat ditmaal, en daarmee is hij de eerste, vlak na WOII is gesitueerd.

De Tweede Wereldoorlog is voorbij, Japan heeft verloren. Met onder meer twee door atoombommen verwoeste steden bevindt het land zich op een absoluut nulpunt. Maar het blijkt toch nog beneden nul te kunnen zakken als de tot leven gewekte Godzilla aan land komt, met alle desastreuze gevolgen van dien. Is er nog iemand die terug kan vechten?

Trouw

De koning van de monsters is helemaal terug.

de Volkskrant

Het heerlijk ouderwetse ‘Godzilla Minus One’ vindt een perfecte balans tussen melodrama en monstermagie.