Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Kokomo City

Een indringend en krachtig portret van vier zwarte transvrouwen die hun geld verdienen als sekswerker. Wat is hun plek in de gemeenschap?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kokomo City

Hoe is het om je geld te verdienen met sekswerk als zwarte transvrouw? Met anekdotes van vier grappige, energieke en zelfverzekerde zwarte transgender-sekswerkers illustreert regisseur D. Smith de ongefilterde en rauwe werkelijkheid. Wat is hun plek in de zwarte gemeenschap? Hoe kijken hun moeders tegen hen aan? Fictieve scènes worden afgewisseld met interviews waarin niets wordt achtergehouden en de sekswerkers openhartig de muren van hun beroep afbreken. Dankzij dynamische en rokerige zwart-witbeelden voelt de documentaire soms aan als een videoclip die de vrouwen krachtig en vol leven portretteert.

Kokomo City is het debuut van de tweevoudig Grammy-genomineerde producer, zanger en songwriter D. Smith, die eerder geschiedenis schreef als de eerste transvrouw gecast in een primetime tv-programma. De film won onder andere de NEXT Audience Award op het Sundance Film Festival en is een eerbetoon aan Koko Da Doll, een van de vier vrouwen die in de documentaire wordt gevolgd, die twee maanden na de première op Sundance werd doodgeschoten.