Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Wonka

Zie op welke wonderbaarlijke wijze 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Wonka

Het is een van de bestverkochte kinderboeken allertijden: Sjakie en de chocoladefabriek. Dankzij de grappige, vreemde en onvoorspelbare schrijfstijl van Roald Dahl leerde iedereen in no-time de iconische wereld van Willy Wonka kennen. Maar hoe werd hij ’s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier allertijden? Na Gene Wilder en Johnny Depp is Timothée Chalamet de derde die gestalte geeft aan de excentrieke snoepfabrikant. In deze fantasierijke film zien we een jonge Willy Wonka, die allerlei fantastische en vooral heerlijke ideeën heeft; hij is vastbesloten de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken.

De Britse schrijver en regisseur Paul King, bekend van de succesvolle Paddington-films, maakt van Wonka een waar feest om naar te kijken, met prachtige muziek en indrukwekkende kostuums. Naast Chalamet behoren ook Olivia Colman, Hugh Grant en Rowan Atkinson tot de all-star cast. Het resultaat: een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor.

NRC

... een musical die het kind in zelfs de grootste iezegrim wekt.

de Volkskrant

... een innemende, bonafide kerstfilm.