Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Perfect Days

Poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld. Centraal staat Hirayama, een man die toiletten in Tokio reinigt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Perfect Days

Tijdens zijn routineuze dagen als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio, luistert Hirayama naar zijn cassettebandjes met rockmuziek, genietend van de alledaagse schoonheid om hem heen. Hij is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven. Hij neemt de tijd om boeken te lezen en geniet van zijn passie voor bomen, die hij graag fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Het wordt duidelijk hoe Hirayama leerde om te leven in het hier en nu waar routines niet bestaan, als je maar oog hebt voor de kleine dingen die elke dag veranderen.

Gerenommeerd filmmaker Wim Wenders creëert met Perfect Days een ontroerende en poëtische reflectie op het alledaagse leven en laat zien waar de schoonheid schuilt in de wereld om ons heen. Hoofdrolspeler Kôji Yakusho werd bij het Filmfestival van Cannes bekroond met de prijs voor Beste Acteur.

VPRO Cinema

Met afstand Wim Wenders' beste film in jaren.

NRC

... hartverwarmend, en bovendien buitengewoon fraai gefilmd.