Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

About Dry Grasses

Kunstleraar Samet werkt op een afgelegen plek in Anatolië in afwachting van overplaatsing naar Istanboel. Zal hij ontsnappen aan zijn sombere leven?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

About Dry Grasses

Na zijn vierde verplichte dienstjaar als kunstleraar op een afgelegen plek in Anatolië, kan Samet niet wachten op een overplaatsing naar Istanboel. Hij is klaar voor een frisse start en heeft er alles voor over om te ontsnappen aan zijn sombere leven. Een aantal onverwachte gebeurtenissen die Samet niet kan bevatten, gooit echter roet in het eten, waarna hij alle hoop verliest. Dan ontmoet hij Nuray, een collega die hem helpt zijn twijfels en angsten in een nieuw perspectief te plaatsen.

In het werk van de Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan, vaak vergeleken met dat van Ingmar Bergman, staan vaak thema's centraal als  vervreemding en monotonie in het menselijk bestaan, in beeld gebracht in een geheel eigen, unieke stijl.  Internationaal worden zijn films dan ook hoog gewaardeerd, getuige de vele prestigieuze prijzen die hij met zijn films in de wacht gesleept heeft. Met About Dry Grasses levert hij wederom een meesterwerk af.

de Volkskrant

Naar zingeving tastend meesterwerk.

Trouw

Meesterwerk over complexiteit van het leven.