Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Gerlach

Onder de rook van Schiphol verzorgt akkerbouwer Gerlach al zestig jaar zijn gewassen. Er is veel, heel veel veranderd. Een liefdevol en humoristisch portret.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gerlach

Onder de rook van Schiphol werkt akkerbouwer Gerlach van Beinum, en hij doet dat al zestig jaar. In al die jaren heeft hij alles om zich heen zien veranderen. Zijn houten huis stond ooit vrij, maar staat nu het ingeklemd tussen een groot tankstation, een fastfoodrestaurant en meerdere distributiecentra. Maar met even veel toewijding als altijd zorgt hij voor zijn bieten en graan. Gemakkelijk gaat dat echter niet meer; niet alleen laat zijn gezondheid te wensen over, ook zijn er projectontwikkelaars die op zijn grond azen, om maar te zwijgen van hoe klimaatverandering zijn oogst ontregelt. Maar Gerlach slaat zich door dit alles heen met veel humor en relativering, geholpen door zijn broers en vrienden.

"Alles verdwijnt uiteindelijk", zegt Gerlach ergens in de film. Vergankelijkheid is dan ook het voornaamste thema in dit portret van een boer die het anders doet. Makers Aliona van der Horst (Liefde is aardappelen) en Luuk Bouwman (Allen tegen allen) schilderen het met liefde en humor.

NRC

... volgt op even poƫtische als geƫngageerde wijze een boer onder de rook van Schiphol.

Trouw

Hartverscheurend portret van een akkerbouwer.