Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Boy and the Heron

Nieuw anime-meesterwerk van Hayao Miyazaki over de 12-jarige Mahito die tijdens WO II door een reiger naar een magische wereld wordt gevoerd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Boy and the Heron

Met talloze veelbekroonde anime-films op zijn naam kondigde regisseur Hayao Miyazaki in 2013 aan, hij was toen 72, met pensioen te zullen gaan. Niet veel later kwam deze medeoprichter van Studio Ghibli daarop terug. In 2016 begon hij aan een nieuwe film die in 2020 klaar had moeten zijn, maar corona zorgde ook hier voor grote vertraging. Uiteindelijk beleefde The Boy and the Heron pas in juli 2023 in Japan zijn première. Het wonderlijk mooie resultaat is een semi-autobiografisch verhaal over volwassen worden in een wereld die gedomineerd wordt door conflicten en verlies.

Tijdens WO II verliest de 12-jarige Mahito zijn moeder. Een jaar later, zijn vader is inmiddels hertrouwd, evacueren ze naar een landgoed op het platteland. Hij heeft het moeilijk, met zijn stiefmoeder kan hij niet overweg en hij wordt lastiggevallen door een blauwe reiger. Als hij de vogel achternazit, ontdekt hij in het bos een vervallen en verzegelde toren. Die toren blijkt een magische wereld te herbergen.