Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Until Tomorrow

De Iraanse Fereshteh schiet in de stress als haar ouders onverwacht op bezoek willen komen, want wat die niet weten is dat ze een buitenechtelijk kind heeft. Wat nu?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Until Tomorrow

Fereshteh krijgt een onverwacht telefoontje van haar ouders; ze willen op bezoek komen. Ze schiet direct in de stress, want wat haar ouders niet weten, en ook niet mogen weten, is dat ze kort daarvoor een kind heeft gekregen, een buitenechtelijk kind. Dat is niet alleen onwettig, maar ook volkomen onacceptabel in de ogen van haar ouders. Er zit maar één ding op: ze moet iemand zien te vinden die een nachtje voor haar kind wil zorgen – en veel tijd heeft ze niet. In haar zoektocht wordt ze bijgestaan door haar humoristische vriendin Atefeh. De zoektocht verloopt verre van soepeltjes; wie kun je vertrouwen, wie niet?

In zijn tweede speelfilm laat de Iraanse regisseur Ali Asgari zien hoe Iraanse jongeren, en dan vooral jonge Iraanse vrouwen, omgaan met de beperkingen die het streng islamitische regime hen oplegt, terwijl zijzelf verlangen naar een veel vrijer leven. Draadje voor draadje proberen ze het verstikkende web van wettelijke en sociale censuur los te peuteren.

de Volkskrant

Beklemmende race tegen de klok.

Trouw

Verstikkende odyssee door Teheran.