Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Le pot-au-feu

Passie voor heerlijk eten én liefde voor elkaar staan centraal in dit verhaal over topkok Eugenie en fijnproever Dodin. Met Juliette Binoche en Benoît Magimel.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Le pot-au-feu

De culinaire film, het is een genre op zich dat vele prachtige films heeft voortgebracht die je doorgaans doen watertanden. De Frans-Vietnamese regisseur Tran Anh Hùng heeft nu met het door hemzelf geschreven Le pot-au-feu een nieuwe, verrukkelijke bijdrage aan dit genre geleverd – een ode aan de traditionele Franse keuken. De gerechten die voorbij komen, zijn bedacht en klaargemaakt door de Franse sterrenchef Pierre Gagnaire, de hoofdrollen worden vertolkt door Juliette Binoche en Benoît Magimel. Het smakelijke resultaat leverde Tran o.m. de prijs op voor Beste Regie in Cannes.

Het is 1885. Topkok Eugenie (Binoche) werkt al twintig jaar voor fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant (Magimel). Hun samenwerking, die talloze heerlijke gerechten heeft opgeleverd, is uiteindelijk uitgegroeid tot een romantische relatie. Maar Eugenie is erg gehecht aan haar vrijheid en wil dan ook niet met hem trouwen. Dodin wil dat wel en besluit iets te doen wat hij nooit eerder gedaan heeft: voor haar koken.

de Volkskrant

... niet eerder wist hij karakterpsychologie en gastronomie zo treffend met elkaar te versmelten.

NRC

Alles spettert, schuimt en stoomt.