Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Der Himmel ├╝ber Berlin

Meesterwerk van Wim Wenders over de relatie van de onsterfelijke engel Damiel tot de mens. Hij is verliefd geworden op circusartiest Marion. Met Bruno Ganz.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Der Himmel ├╝ber Berlin

Regisseur Wim Wenders heeft een decennia omspannend oeuvre dat talloze memorabele, klassiek geworden films bevat, zoals het veelbekroonde Der Himmel über Berlin. Het bijna transcendente verhaal, geschreven door Wenders zelf samen met Peter Handke en Richard Reitinger, vertelt niet alleen over de relatie van engelen tot de mens, het is ook een ode aan Berlijn, dat toen nog door de Muur in tweeën gedeeld was. Bruno Ganz, Solveig Dommartin en Peter Falk vertolken de hoofdrollen.

Damiel (Ganz) is één van de engelen die over de stad Berlijn en haar bewoners waken. Engelen kunnen geen contact met mensen hebben, noch weten hoe het is om zintuigelijke ervaringen en emoties te ondergaan. Damiel zou dat allemaal wel willen, vooral omdat hij verliefd is geworden op de eenzame circusartiest Marion (Dommartin). Hij zou dan wel zijn onsterfelijkheid moeten opgeven. Ondertussen is ook een Amerikaanse filmacteur (Falk) in Berlijn neergestreken - een man die zich bewust is van de engelen.