Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Stones and Brian Jones

Fascinerende docu over de beginjaren van The Rolling Stones en de rol die Brian Jones daarin gespeeld heeft. Tot hij 1969 dood in zijn zwembad werd gevonden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Stones and Brian Jones

Ze kenden elkaar al van de lagere school, Mick Jagger en Keith Richards. In 1961, ze waren toen 18, bleek dat ze beiden dol waren op de muziek van Muddy Waters en Chuck Berry, en dus begonnen ze een bandje. Niet veel later leerden ze gitarist Brian Jones kennen, die zich bij het bandje aansloot, hij werd bandleider en kwam met de naam The Rollin' Stones. In 1962 kwamen Bill Wyman en Charlie Watts bij de band, die voortaan The Rolling Stones zou heten.

Met de band ging het al snel crescendo, maar met Jones ging het bergafwaarts. Zijn drank -en drugsverslaving zorgden voor zoveel problemen dat de bandleden in juni 1969 hem uit de band zetten. Een maand later werd hij dood in zijn zwembad gevonden – hij was 27.

Aan de hand van interviews met alle hoofdrolspelers en nooit eerder vertoond archiefmateriaal vertelt de Britse regisseur Nick Broomfield het fascinerende verhaal van de Stones en de rol die Jones daarin gespeeld heeft.

VPRO Cinema

Goed geïnformeerde documentaire.