Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Patrick and the Whale

Patrick Dykstra is al van kinds af aan gefascineerd door de walvis. In deze film deelt hij zijn bijzondere ontmoeting met een vrouwelijke potvis.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Patrick and the Whale

Als kind bezocht Amerikaan Patrick Dykstra een museum waar een levensgrote replica van een blauwe vinvis was opgesteld. Dykstra was diep onder de indruk, zijn fascinatie voor de walvis was geboren. Eenmaal volwassen besloot hij zijn leven te wijden aan de studie van deze imposante zeezoogdieren. In de twintig jaar dat hij dit nu doet, reisde hij de halve wereld af om te leren hoe de dieren hun wereld waarnemen, hoe ze zich van dichtbij gedragen en vooral hoe je jezelf moet gedragen in hun nabijheid – unieke kennis waarover alleen hij beschikt.

In 2019 heeft bij het eiland Dominica een heel bijzondere ervaring als hij tijdens een duik een vrouwelijke potvis ziet zwemmen. Het dier is in hem even geïnteresseerd als hij in haar. Hij merkt dat ze een manier zoekt om te communiceren, en samen vinden ze een manier.

In deze film gaat Dykstra opnieuw naar Dominica om de wereld van deze potvis te tonen, regisseur Mark Fletcher heeft dit in indrukwekkend mooie beelden vastgelegd.