Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Love Lies Bleeding

De stormachtige liefdesaffaire tussen sportschoolhoudster Lou en bodybuildster Jackie krijgt een onverwachte wending na een gewelddadig incident.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Love Lies Bleeding

Ergens in een godvergeten uithoek van New Mexico runt Lou een sportschool. Haar vader Lou Sr., een crimineel die een schietbaan als dekmantel voor wapensmokkel gebruikt, ziet ze zelden, haar zus Beth zit gevangen in een gewelddadig huwelijk, terwijl haar moeder van de aardbodem verdwenen is. Op een dag verandert alles met de komst van Jackie, een bodybuildster die op weg is naar een belangrijke wedstrijd in Las Vegas – ze wil even trainen in Lou's sportschool . Lou is heel enthousiast over haar komst en dat gevoel is wederzijds; de twee beginnen een stormachtige liefdesaffaire die gevoed wordt door de nodige anabolen. De prille liefde krijgt een vreemde en zeer gewelddadige wending als Lou's zus na een mishandeling in het ziekenhuis belandt.

"Sexy, bruut, gewelddadig en uitzinnig", zo omschreef een Amerikaanse recensent dit speelfilmdebuut van de Britse Rose Glass, een romantische neo-noir over obsessie, verlangen en wraak. Met Kristen Stewart, Katy O'Brian en Ed Harris in de hoofdrollen.

NRC

Sexy, smerig absurdistisch universum.

de Volkskrant

Groteske punkfantasie.