Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Civil War

In de Verenigde Staten is een burgeroorlog uitgebroken. Vier journalisten reizen van New York naar Washington om de president te interviewen – een levensgevaarlijke onderneming.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Civil War

De Verenigde Staten zijn tot op het bot verdeeld als de president aan zijn derde ambtstermijn begint. Een aantal staten heeft zich afgescheiden en de wapens opgepakt, de president heeft de opdracht gegeven de afvallige gebieden en steden te bombarderen. De gewapende eenheden in Californië en Texas besluiten op 4 juli, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag, naar Washington te trekken om de president af te zetten. Vier journalisten reizen over land van New York naar het Witte Huis in de hoop de president nog een keer te kunnen interviewen. Een enorm riskante onderneming, want in de hoofdstad worden journalisten zonder pardon neergeschoten.

De Britse regisseur Alex Garland laat in deze griezelig actuele film zien, waarvoor hij zelf het scenario schreef, hoe de ooit zo machtige VS in een ontwrichtende burgeroorlog zijn beland geraakt. Hij laat niet alleen de gevechtshandelingen zien, maar heeft ook oog voor de onderliggende oorzaken van alle ellende. Met Kirsten Dunst en Callee Spaeny.

NRC

Rauw realistisch venster.

Trouw

Pure cinema.