Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

La Piscine

Psychologisch drama met de recentelijk overleden Alain Delon, Romy Scheider en Jane Birkin. De relatie tussen Jean-Paul en Marianne krijgt een knauw als Jean-Paul zijn oog laat vallen op de knappe Pénélope.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

La Piscine

Zijn uiterlijk was iconisch, zijn filmcarrière legendarisch, zijn privéleven op zijn zachtst gezegd turbulent: Alain Delon. Op 8 november 1935 werd hij geboren, 88 jaar later, op 18 augustus 2024, overleed hij. De acteur, die soms wel werd gezien als de mannelijke evenknie van Brigitte Bardot, speelde in meer dan honderd films, waarin hij met talloze regisseurs werkte. Met Jacques Deray maakte hij negen films, waarvan zeker het psychologische drama La Piscine, waarin Delon samenspeelt met zijn ex-geliefde Romy Scheider, een blijvende indruk heeft achtergelaten.

Reclame-copywriter Jean-Paul (Delon) brengt in een luxe villa, net buiten Saint-Tropez, zijn vakantie door met Marianne (Romy Scheider). Verliefd als ze zijn, hebben de twee alleen oog voor elkaar, maar alles verandert als Mariannes ex-geliefde Harry en diens jonge, beeldschone dochter Pénélope (Jane Birkin) een onverwacht bezoek komen brengen. Jean-Paul is wel heel erg van Pénélope gecharmeerd en dat leidt tot gevoelens van begeerte, jaloezie en rivaliteit. Dat gaat mis.