Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Een schitterend gebrek - voorpremière

Verfilming van Arthur Japins gelijknamige roman over de liefde tussen vrouwenversierder Giacomo Casanova en Lucia. Met Dar Zuzovsky en Jonah Hauer-King.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Een schitterend gebrek

In 2003 verscheen de roman Een schitterend gebrek van Arthur Japin, een meeslepend liefdesverhaal over vrouwenversierder Giacomo Casanova en Lucia, zijn eerste en grootste liefde. Al snel werden er plannen gesmeed om het verhaal te verfilmen; in 2008 had Stephen Fry de rechten gekocht, maar van een verfilming kwam het niet. In 2015 bleek fotograaf Erwin Olaf hieraan te werken, maar gezondheidsproblemen dwarsboomden zijn regiedebuut. In 2020 werden de plannen nieuw leven ingeblazen, ditmaal met Michiel van Erp op de regisseursstoel. Olaf bleef als uitvoerend producent aan deze verfilming verbonden.

Italië, 18e eeuw: na een betoverende ontmoeting beloven Lucia en Casanova elkaar eeuwige trouw. Tijdens een zakenreis van Casanova wordt Lucia getroffen door de pokken, waarna ze zich met haar door de ziekte getekende gezicht voor alles en iedereen afsluit. Zestien jaar later heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden als de gesluierde courtisane Galathée. In Amsterdam ontmoet ze Casanova en opnieuw vlamt de liefde op. Durft zij de sluier af te doen?