Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Wheel of Fortune and Fantasy

De levens van drie vrouwen staan centraal in dit drieluik waarin toeval de boventoon voert. Van de maker van het Oscarwinnende Drive My Car.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Wheel of Fortune and Fantasy

In 2021 maakte de Japanse regisseur Ryûsuke Hamaguchi het prachtige drama Drive My Car, waarmee hij onder meer de Oscar voor Beste Internationale Film won. Tussen de opnames door voltooide hij Wheel of Fortune and Fantasy, een drieluik over drie vrouwen die hun weg zoeken door het leven – een verhaal over liefde, spijt en bedrog, waarbij het toeval een allesbepalende rol speelt. Bij de afgelopen Berlinale werd de film bekroond met de Grote Prijs van de Jury.

1. Magic (Or Something Less Assuring): Meiko ontdekt dat haar beste vriendin Tsugumi het aangelegd heeft met haar ex. Ook al heeft ze die al een tijd niet gezien, vergeten is ze hem niet.
2. Door Wide Open: Nao wordt er door haar jongere vriendje Sasaki toe aangezet diens leraar te verleiden. Sasaki wil de leraar een loer draaien, omdat deze hem een onvoldoende gaf.
3. Once Again: Maka en Nana hebben elkaar twintig jaar niet gezien en ook bij een reünie lopen ze elkaar mis. Later vinden ze elkaar toch. Maar er klopt iets niet.

NRC

Drive My Car was een lange film over een kort verhaal van Haruki Murakami, dit zijn drie korte films met de lading van complete romans.

de Volkskrant

Het plezier van het elegante Wheel of Fortune and Fantasy (...) zit hem in de details waarmee Hamaguchi ieder personage tot leven brengt (...).