Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Maternal

Wat is moederschap? Portret van vriendinnen Fati en Lu, verblijvend in een religieus opvangtehuis voor alleenstaande tienermoeders, en de sympathieke non, zuster Paola.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Maternal

Fati en Lu zijn al van kinds af aan met elkaar bevriend. De twee zijn nu zeventien en wonen beiden in religieus opvangtehuis voor alleenstaande tienermoeders in Buenos Aires. Op een dag arriveert novice Paola, een sympathieke Italiaanse non die op het punt staat haar religieuze geloften af te leggen. Fati, zwanger van haar tweede kind, is introvert en bereid zich aan de huisregels aan te passen, maar Lu is juist heel explosief en zoekt voortdurend de grenzen op. Als zij wegloopt neemt zuster Paolo de zorg voor haar dochtertje Nina op zich.

Regisseur Maura Delpera heeft zich goed voorbereid op dit door haarzelf geschreven speelfilmdebuut: vier jaar lang bracht ze veel tijd door in een echt opvangtehuis om de interactie tussen de meisjes en de nonnen te bestuderen. Dat resulteerde in dit gelaagde en waarachtige portret,vol religieuze symboliek, van drie vrouwen die alle drie op een heel andere manier met het moederschap omgaan.