Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Peter von Kant

Remake van een Fassbinder-klassieker over de arrogante regisseur Peter von Kant, zijn partner en voetveeg Karl, en de jonge Amir, op wie Peter verliefd wordt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Peter von Kant

In 1972 maakte de Duitse regisseur Rainer Werner Fassbinder het toneelstuk en de film Die bitteren Tränen der Petra von Kant, een bijtend drama over de arrogante modeontwerpster Petra von Kant, haar assistente Marlene, die zij als een stuk vuil behandelt, en de mooie Karin, op wie zij verliefd wordt. Vijftig jaar later heeft regisseur François Ozon, de man die met genres speelt, het verhaal opnieuw onder handen genomen. Opvallend detail: Hannah Schygulla speelde in 1972 de rol van Karin, in deze ‘remake’ is ze te zien als de moeder van de protagonist.

De succesvolle regisseur Peter von Kant woont samen met zijn assistent Karl, die hij slecht behandelt en vernedert. Via steractrice Sidonie ontmoet hij Amir, een aantrekkelijke jongeman uit een bescheiden milieu, op wie hij op slag verliefd wordt. Hij biedt hem aan te helpen de filmindustrie in te komen, maar eenmaal internationaal doorgebroken, is Amir al snel met de noorderzon vertrokken. Tijd voor zelfreflectie.