Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Coupez!

De opnames van een low-budget zombie-horrorfilm ontsporen volledig als echte zombies zich op de set melden. Van de maker van The Artist.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Coupez!

In een verlaten gebouw lopen de opnamen van een low-budget zombie-horrorfilm volledig uit de hand. De cast en crew hebben al heel wat te stellen met hun driftige regisseur, maar wanneer blijkt dat hij een eeuwenoude zombievloek heeft ontketend om de film meer authenticiteit te geven, is de waanzin compleet: in een chaotische one-shot, waarin lichaamsdelen en bloedspetters rondvliegen, moeten ze zombies én hun agressieve regisseur van zich afslaan in afwachting van de verlossende final cut. Maar is dat het hele verhaal?

Dat hij als geen ander met filmgenres kan spelen, bewees de Franse regisseur Michel Hazanavicius al in 2011 toen hij The Artist maakte, een verrukkelijke en met een Oscar bekroonde ode aan de stille film. Met het bijzonder komische Coupez!, een remake van het Japanse Kamera o tomeru na!, laat hij zien ook heel goed uit de voeten te kunnen met zombiegenre. Met Romain Duris en Bérénice Bejo in de hoofdrollen.