Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Evolution

Het bitter ironische en persoonlijke toneelstuk van Kata Wéber is door Kornél Mundruczó in krachtige, gedurfde beelden omgezet, met een verbluffende mise-en-scène.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Evolution

In het drieluik Evolution, gebaseerd op een toneelstuk van Kata Wéber, wordt op aangrijpende wijze getoond hoe de pijn en de stigma’s van de Tweede Wereldoorlog van generatie op generatie worden doorgegeven. De film, geregisseerd door Kornél Mundruczó, is gebaseerd op een toneelstuk van Kata Wéber.

Het drieluik begint als een surrealistische herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en eindigt in het moderne Berlijn. In het eerste deel van dit drieluik weet een baby op wonderbaarlijke wijze Auschwitz te overleven. Deze Eva is in het volgende deel de moeder van Léna, die zich verzet tegen de Joodse overlevingsmentaliteit. Het drama eindigt met het liefdesverhaal van Jonas, de tienerkleinzoon die in het huidige Berlijn verliefd is op Yasmin. De pijn en de stigma's worden van generatie op generatie doorgegeven, van Eva naar Léna naar Jonas.

Let op: deze film wordt alleen vertoond met Engelse ondertiteling. 

de Volkskrant

... een ambitieus drama over oorlogstrauma met fraai doorgevoerd magisch realisme

NRC

Film over mentale erfenis van de Holocaust is verbluffend