Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Casablanca

Misschien wel de beroemdste film gemaakt tijdens WO II, over een cynische bareigenaar en zijn geliefde van weleer. Met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Casablanca

"Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine ", verzucht de cynische café-eigenaar Rick Blaine als zijn ex-geliefde Ilsa Lund zijn zaak in het Marokkaanse Casablanca binnenstapt. Het is de sleutelscène in misschien wel de beroemdste film die tijdens WO II is gemaakt, een film over liefde, vriendschap en zelfopoffering. 

Terwijl Europa in de greep is van nazi's, runt Blaine zijn Rick's Café in het nog vrije Casablanca. Het is een plek waar vluchtelingen uit heel Europa hopen vliegtickets naar de VS te bemachtigen. En dan komt Ilsa zijn café binnen, zijn grote liefde van weleer. Ooit liet ze hem zitten op een station in Parijs. Nu is ze getrouwd met Viktor Laszlo, een belangrijke verzetsman en ook zij wil mee met het vliegtuig. Met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman. Casablanca werd bekroond met drie Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.