Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Ook al voelt hij zich Amerikaans, Mexico is toch zijn geboorteland, zo ontdekt journalist Silverio Gama als hij na twintig jaar weer eens terugreist. Deels autobiografische film.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

De Mexicaanse journalist en documentairemaker Silverio Gama woont al bijna twintig jaar in Los Angeles en voelt zich volledig Amerikaans. Als hem in Mexico een prestigieuze journalistieke prijs wordt toegekend, is dat reden om terug te reizen naar zijn geboorteland. En hij doet dat samen met zijn vrouw, volwassen dochter en tienerzoon. Hij dacht dat het een leuk, ontspannend reisje zou worden, maar eenmaal daar wordt hij geconfronteerd met vrienden van vroeger, maar ook met mensen uit de politiek en de media, die zijn persoonlijke keuzes uit het verleden ter discussie stellen. Het gaat niet alleen om hem, maar ook om Mexico en vooral om de relatie van zijn geboorteland met buurman Verenigde Staten.

Bardo, de eerste film die tweevoudig Oscarwinnaar Alejandro Iñárritu sinds zijn debuutfilm Amores perros in Mexico filmde, is een episch, dromerig en zeer persoonlijk drama, waarin Iñárritu de kijker trakteert op prachtige, soms surrealistische beelden. Hij baseerde het verhaal deels op zijn eigen leven.