Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Snow and the Bear

Stijlvolle thriller waarin de jonge, moderne verpleegster Aslı in een web van intriges belandt in een even traditioneel als dichtgesneeuwd Turks grensstadje.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Snow and the Bear

In een grensstadje in het oosten van Turkije lijkt er geen eind te komen aan de winter. Het sneeuwt onophoudelijk, de wegen zijn onbegaanbaar. Het kost de jonge, zelfverzekerde verpleegster Aslı uit Ankara dan ook de grootst mogelijke moeite om er te komen, want juist daar heeft zij een nieuwe aanstelling gekregen. Eenmaal daar belandt ze in een web van intriges. Aanleiding is de verdwijning Hasan, een notoire dronkenlap en onruststoker. Is hij opgegeten door een beer die vroegtijdig uit zijn winterslaap is ontwaakt, zoals de geruchten willen, of heeft zijn vijand Samet er iets mee te maken, want die had nog vlak voor zijn verdwijning ruzie met hem. En hoe staat Aslı in dit alles? Ze is een neutrale partij van buitenaf, maar ze is ook een vrouw…

In deze stijlvolle thriller laat debuterend regisseur Selcen Ergun overtuigend zien hoe moeilijk het is voor een moderne vrouw is om zich te bewegen in een traditionele, patriarchale samenleving. Merve Dizdar steelt de show als Aslı.