Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Inspection

De jonge, zwarte gay Ellis wordt marinier. De drilinstructeur is een ongehoorde bruut, maar zijn medesoldaten staan voor hem klaar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Inspection

De zwarte Ellis French (Jeremy Pope) kwam op zijn 16e uit de kast, maar zijn moeder kon dat niet accepteren en zette hem het huis uit. Bijna tien jaar later, hij is dakloos, besluit hij zijn leven betekenis te geven door zich aan te melden voor het korps mariniers. Maar eenmaal daar krijgt hij te maken met een commandant die hem genadeloos afbeult tijdens het trainingskamp omdat hij nog niet het monster is dat hij zou moeten zijn. Onverwachts krijgt hij steun van zijn medesoldaten, waardoor hij voor het eerst van zijn leven het gevoel heeft deel uit te maken van een gemeenschap.

Het is bijna een genre op zich, verhalen over jonge, vaak kwetsbare mannen en vrouwen die het leger ingaan en het daar zwaar te verduren krijgen van een brute drilinstructeur. Debuterend regisseur Elegance Bratton geeft er een andere draai aan door dit verhaal te baseren op zijn eigen ervaringen als zwarte gay man.

Trouw

... intieme, emotionele momenten met scherpe dialogen.

de Volkskrant

... te danken aan het sterke acteerwerk, maar ook de verfijnde verhaalopbouw.